Sestavine:

Priprava:

Kvas, mleko in sladkor zmešamo skupaj in pustimo, da vzhaja.

Nato omesimo testo iz moke, olja in vzhajanega kvasa.  Ko omesimo, pustimo testo 20 do 30 minut, da vzhaja. Testo razdelimo na tri dele.

Za nadev spenimo 250 g margarine, 2 rumenjaka, zvrhano žličko soli ter mleta pražena bučna semena.

Testo razvaljamo in ga namažemo z nadevom. Nato testo zrolamo, da dobimo rulado. Razrežemo na kolobarje oziroma polžke (široke približno 5 cm). Polžke zložimo na pekač s peko papirjem in pustimo, da vzhajajo. Polžke premažemo z jajcem in potresemo s praženimi bučnimi semeni, sirom ali sezamom (po želji).

Polžke pečemo 30 – 45 min na 180 °C.

Kmetija Vlaj domače bučno olje recept polžki z domačim bučnim oljem slastno domače
Kmetija Vlaj domače bučno olje recept polžki z domačim bučnim oljem slastno domače

Recommended Posts