Naše bučno olje je na prestižnem 61. svetovnem tekmovanju v kakovosti živilskih izdelkov Monde Selection 2022 v Bruslju osvojilo ZLATO priznanje za kakovost in je tako svojo vrednost in kakovost potrdilo tudi v svetovnem merilu.

Letos je bilo na ocenjevanju več kot 3000 različnih izdelkov od več kot 1000 proizvajalcev iz 90-ih različnih držav.

Monde Selection se odlikuje po tem, da je edini inštitut za kakovost, ki ponuja globalno ocenjevanje potrošniških izdelkov. Njihovih 80 mednarodnih strokovnjakov izvaja 360° oceno kakovosti na popolnoma neodvisen način. Vsak izdelek je individualno degustiran in testiran po številnih parametrih, skrbno izbranih glede na kategorijo izdelkov in pričakovanja potrošnikov.

Žirijo sestavljajo vrhunski strokovnjaki – kuharski mojstri z Michelinovimi zvezdicami, Euro-Toques, člani »Academie culinaire de France«, člani skupine Matercooks Belgija in drugih prestižnih združenj ter številni priznani proizvajalci raznih živil, profesorji, kemijski inženirji in svetovalci za prehrano.

Kmetjia Vlaj zlato priznanje za kakovost 2022
Kmetjia Vlaj zlato priznanje za kakovost 2022

Naše bučno olje je prejelo naslednje komentarje:

»Dobro bučno olje z lepo praženo aromo,« je komentar žirije.

Sodniki so bili zadovoljni tudi z embalažo, saj je zasnovana tako, da ohranja hranilne vrednosti izdelka in organoleptične lastnosti skozi čas nespremenjene. Olje ima intenzivno temno zeleno barvo in je zaradi tega zelo uporabna kot dekorativni element za različne jedi, poleg svoje okusne lastnosti.

Stopnja praženja je ravno pravšnja in poskrbi za lepo ravnovesje okusov v ustih.

Pookus je bil označen kot dolgotrajen, bogat in poln, kar vodi v zelo okusen zaključek, ki ga zaznamujejo prijetne note oreškov brez neprijetnih not trpkosti ali grenkobe.

Zlato priznanje za kakovost na prestižnem svetovnem tekmovanju Monde Selection 2022 je dokaz, da na naši kmetiji delamo kvalitetno ter s svojim lastnim delom, znanjem in izkušnjami pridelamo bučno olje najvišje kakovosti. To je za nas veliko priznanje in spodbuda za naprej. Posebej smo ponosni, da so kakovost našega bučnega olja prepoznali tudi svetovni strokovnjaki. Na naši kmetiji se zavedamo, da je kvaliteta tisto, kar šteje, zato dajemo kakovosti velik poudarek.

Kmetjia Vlaj zlato priznanje za kakovost 2022
Kmetjia Vlaj zlato priznanje za kakovost 2022

Recommended Posts